I dagens globale forretningsmiljø er effektiv og sikker styring av transport- og logistikkprosesser avgjørende for bedrifter som ønsker å opprettholde konkurranseevnen og redusere kostnadene. Et transportadministrasjonssystem (TA-system) inneholder løsninger for å optimalisere disse prosessene. I denne artikkelen går vi gjennom de viktigste fordelene ved å bruke et TA-system.

Hva er et TA-system?

Et TA-system hjelper bedrifter med å administrere og optimalisere transport- og logistikkprosessene sine ved å automatisere booking, sporing og dokumentasjon. Systemet integreres med eksisterende forretningssystemer, noe som sikrer smidig informasjonsoverføring og bedre kontroll over transportoperasjonene. 

Hvordan fungerer automatisert fakturakontroll?

Med et TA-system kan bedrifter automatisere fakturakontrollen ved å matche fakturaer med transportørens kontrakter og faktiske tjenester. Dette reduserer risikoen for feil og overfakturering, og sikrer at bedriftene kun betaler for de tjenestene de har mottatt og til avtalte priser.

Når transportfakturaen mottas, kan den automatisk kontrolleres mot fraktberegningen i systemet, og avsenderen kan få en advarsel hvis beløpet ikke stemmer overens med den avtalte prisen. 

Denne funksjonen er svært tidsbesparende og kan spare bedriftene for mye tid og penger. For å øke funksjonaliteten ytterligere kan en elektronisk faktura mottas og automatisk kontrolleres i TA-systemet.

En annen måte er å bruke transportørens API og få prisen direkte via transportbestillingen. I dette tilfellet trenger du ikke å vedlikeholde avtalene i ditt eget system, men du må huske på at du mister noe av kontrollfunksjonen ved å bruke transportørens API. 

Ofte trenger du begge deler, avhengig av hvilke transportører du har og hva de kan hjelpe deg med når det gjelder informasjonsoverføring.

API-integrasjon for enklere viderefakturering

Et TA-system kan integreres med andre systemer via API for automatisk å hente inn aktuelle transportkostnader. Dette gjør det enklere å viderefakturere kundene nøyaktig og i tide, reduserer risikoen for feil og forbedrer kontantstrømmen gjennom raskere fakturering.

Sammendrag

Et TA-system tilbyr omfattende løsninger for å administrere og optimalisere transport- og logistikkprosesser. Ved å automatisere booking, sporing, fakturakontroll og dokumentasjon kan bedrifter øke effektiviteten, redusere kostnadene og forbedre sikkerheten.  For bedrifter som ønsker å forbedre forsyningskjeden sin, er et TA-system en god investering.


Vil du vite mer om hvordan du velger riktig tolløsning for din virksomhet?    

Ta kontakt med meg for en prat om hvordan vi kan hjelpe deg med å finne den rette løsningen for din virksomhet.  

/Per Olafsen


Skrevet av:
Per Olafsen

Key Account Manager
Customs

Vil du prate tollbehandling med våre eksperter?


Book et møte med oss i dag så forteller vi om hvordan du kan skape en effektiv og sikker tollbehandling med automatiserende prosesser til bl.a. tolldeklarasjoner og tollager.