Descartes Systems Group (Nasdaq:DSGX) (TSX:DSG), ledende leverandør av logistikkløsninger,har kunngjort at Nynas AB, en verdensledende produsent og leverandør av spesialoljeprodukter og relaterte tjenester, bruker Descartes skybaserte transportstyringssystem (TMS) for å skape automatisert kommunikasjon gjennom hele kundebestillingsprosessen. Løsningen brukes til å kommunisere med transportører, speditører, tollagenter, uavhengige inspektører og deres sentrale lagringshub, for å støtte de ulike transporttypene de bruker for sine leveranser over hele Europa.

«Da vi allerede stoler på Descartes løsning for tollhåndtering som vi bruker til å automatisere våre tollprosesser, ønsket vi å bygge videre på dette vellykkede konseptet også innen vår transportvirksomhet, spesielt ettersom mange interessenter raskt går over fra papirbaserte til digitale transportprosesser», sier Rogier van Hoof, Senior Lead Business Processes i Nynas. «Med Descartes TMS har vi oppnådd en umiddelbar reduksjon av ordreendringer med 20 %, takket være forbedret datakvalitet og redusert manuelt arbeid. Der vi tidligere brukte e-post, telefonsamtaler og PDF-dokumenter til å kommunisere ordreendringer til flere parter, har løsningen eliminert tidkrevende manuelle oppgaver og i stedet muliggjort direkte og synkronisert kommunikasjon med systemene til våre eksterne partnere. I tillegg har kundene våre nå en lett tilgjengelig oversikt over ordreinformasjon og leveringsstatus.»

Som en del av Descartes omfattende løsninger for transporthåndtering hjelper Descartes skybaserte TMS bedrifter, uansett størrelse, med å automatisere transportprosessene og redusere transportrelaterte kostnader. Ved å bruke løsningen får bedrifter en enhetlig plattform for å legge inn kundeordredata, håndtere ordre gjennom hele leveringsprosessen (f.eks. endringer i hentedatoer, produkttyper og produktmengder) og automatisere kommunikasjonen med eksterne parter i forsyningskjeden, fra kundene legger inn ordrene sine til de faktureres for leveranser. Ved å eliminere manuelle trinn for kommunikasjon med flere systemer og transportpartnere, reduserer bedrifter risikoen for feilaktige data, øker produktiviteten og fremskynder leveringen av varer til kundene.

«Vi er glade for at løsningen vår hjelper Nynas med å effektivisere kommunikasjonen i transportnettverket,» sier Elmer Spruijt, VP, Global Sales i Descartes. Descartes globale transportteknologier brukes av bedrifter over hele verden for å sikre gode resultater, skape kostnadseffektive forsyningskjeder ved å knytte sammen transportvirksomheter og effektivisere kommunikasjonen med ulike transportpartnere.»

Les mer om Descartes løsninger for transporthåndtering og tollhåndtering.

Om Nynas

Nynas' løsninger støtter overgangen til et mer bærekraftig samfunn. Vi tilbyr bitumen og nafteniske spesialprodukter for bruksområder som berører menneskers liv hver eneste dag. Uansett hvor du ser, finner du gjenstander og tjenester som er skapt – eller muliggjort – ved hjelp av Nynas spesialprodukter.

Vi opererer i et internasjonalt marked med sterkt fokus på Europa, og samarbeider tett med kunder for å skape løsninger som møter utfordringer og utnytter muligheter i overgangen til et bærekraftig samfunn.

For mer informasjon, besøk www.nynas.com.